ADOBE MAX 2022: Adobe Express ile Yaratıcılığınızı Sınırlarınızın Ötesine Taşıyın

08-08-2023 12:17
ADOBE MAX 2022: Adobe Express ile Yaratıcılığınızı Sınırlarınızın Ötesine Taşıyın

ADOBE MAX 2022: Adobe Express ile Yaratıcılığınızı Sınırlarınızın Ötesine Taşıyın


Her uzmanlık alanına sahip kişi, profesyonel bir videograf olarak özenle hazırladığınız YouTube videolarınız için özel bir küçük resme ihtiyaç duyabilir. Veya aniden Instagram için bir gönderi veya hikaye oluşturmanız gerekebilir, ancak evde ya da ofiste değilsinizdir ve Photoshop veya Illustrator gibi araçlara erişiminiz yoktur. Tam da bu noktada devreye Adobe Express giriyor. İnternet erişimi olan herhangi bir cihaz üzerinden binlerce özenle hazırlanmış şablondan yardım alarak, düşüncelerinizi hızla dijital forma dökebilirsiniz. Photoshop, Illustrator, InDesign veya Premiere Pro kullanmadan istediğiniz fikri hayata geçirin. Hızlı, kompakt ve son derece kullanışlı!

Adobe Express, masaüstü uygulaması olmamasına rağmen, PC'de web tarayıcısı üzerinden veya mobil cihazlarınızda (isteğe bağlı olarak yine web üzerinden) kullanabilirsiniz.

Bu inovatif çözümler yalnızca yaratıcılığınızı ileri taşımakla kalmıyor, aynı zamanda küresel iyilik çabalarına da katkı sağlıyor. Adobe CEO'su Shantanu Narayen, dünya genelinde 10 milyondan fazla sivil toplum kuruluşuna ücretsiz Adobe Express erişimi sağlandığını ve bu yardımın etkisini artırmak ve işleri kolaylaştırmak amacıyla yapıldığını duyurdu.


Şimdi Photoshop'ta bulunan arka plan kaldırma özelliği artık Adobe Express'te de mevcut. Bu işlev, pratiklik amacıyla geliştirilmiş bu web hizmetinin daha da hızlandırılmasına olanak tanıyor.

Adobe Sensei'nin sunmuş olduğu "font önerme" özelliği sayesinde tasarımınıza uygun fontlar size öneriliyor. Önerilen fontlar arasından beğendiğiniz tarza uygun olanı seçip tasarımınıza hızla entegre edebilirsiniz.

Eğer Adobe Stock'un font seçenekleri size yeterli gelmiyorsa ve projenize daha fazla çeşitlilik katmak istiyorsanız, "Generative AI" teknolojisi ile hayal ettiğiniz özelliği anlatarak (elektrik kabloları, çiçekler, yanan harfler vb.) seçtiğiniz fontu başka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Bu yepyeni ve etkileyici yazıları Sensei'nin yardımıyla projenizde özgün bir şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca Sensei sayesinde projenizin ihtiyaç duyduğu arka plan veya nesneyi kelimelerinizi görsellere dönüştürerek elde edebilirsiniz.

Ana ekrandaki "Markalar" bölümü sayesinde kendi markanızın logosunu, rengini ve tercih ettiğiniz fontu seçip kaydedebilirsiniz. Bu markanızın tutarlılığını korumanıza ve projelerinizi markanıza uygun şekilde özelleştirmenize olanak tanır.

Markanızın tüm ana özelliklerini ekledikten sonra diğer logolarınızı, renklerinizi ve hatta kendi özel fontlarınızı ekleyebilirsiniz. Bu şekilde projelerinizi markanıza göre revize edebilir ve hızla özelleştirebilirsiniz. Ayrıca ekibinizdeki tasarımcılar, reklamcılar veya ilgilenen diğer çalışma arkadaşlarınızı markanıza davet edebilirsiniz. Eğer yeni bir marka oluşturuyorsanız, Express'in logo oluşturma özelliği sayesinde onlarca seçenek arasından kendi logonuzu yaratmanız mümkün.

Sosyal medya için projelerinizi Instagram hikayesi, gönderisi, Facebook gönderisi gibi mevcut formatlara göre ölçeklendirebilirsiniz. Ayrıca zamanlama özelliği sayesinde istediğiniz gün ve saatte içeriğinizi planlayabilir ve paylaşabilirsiniz.

"Adobe Express, modern dünyada yaratıcılık faaliyetleri için vazgeçilmez bir araç haline geliyor."
 

Scott Belsky, ADOBE MAX 2022

Scott Belsky'nin dediğine göre, Adobe Express'in önümüzdeki dönemde internetin her köşesine entegre edildiğini göreceğiz. Bu iş birliklerinden biri de Wix ile gerçekleşiyor. Wix, bulut tabanlı site oluşturma platformu, Express ile kusursuz bir entegrasyon sağlayarak kullanıcıların sitelerinde medya düzenlemeleri yapmasına olanak tanıyor. Bu iş birlikleri sayesinde Adobe Express, yaratıcılığınıza her alanında destek olacak.

Tüm bu hız ve kolaylığın yanı sıra, eğer istediğiniz işlevi bulamazsanız muhtemelen başka bir Adobe uygulamasında bulunur. Örneğin, Express'i kullanırken projenizi tek tıklamayla Photoshop'ta açabilir ve orada çalışmaya devam edebilirsiniz. İşiniz bittiğinde ise tekrar Express'e dönebilirsiniz.

Adobe Express, yaratıcı projelerinizin düzenlemesini daha hızlı ve kolay hale getirerek en becerikli multimedya editörünüz olmaya aday. Videolarınızı, yazılarınızı, animasyonlarınızı, ses dosyalarınızı ve görsellerinizi hızla düzenleyerek yenilikçi ve ilgi çekici içerikler oluşturabilirsiniz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.