Profesyonel Kameradan Bilgisayara Görüntü Aktarımı

Profesyonel Kameradan Bilgisayara Görüntü Aktarımı

Profesyonel Kameradan Bilgisayara Görüntü Aktarımı

 

Bu yazımızda bize çok sorulan profesyonel kameralardan bilgisayara nasıl görüntü aktarılacağını anlatacağız. Fakat bu bahsettiğimiz kameralar çok eski, kasetli kameralar değil, HDMI çıkışı olan ve profesyonel olarak kullanılan en alt seviyede düğün kameralarından, YouTube için kullanılan kameralara, canlı yayın için kullanılan kameralara veya üst seviye profesyonel kameralara kadar olan profesyonel seviyedeki kameralardan bahsedeceğiz ve görüntü aktarımı ile ilgili ufak ipuçları vereceğiz.

 

Öncelikle bize bu sorular daha çok düğün kamerası kullanan, organizasyon çekimi yapan veya eğitim etkinlik çekimi yapan kameramanlar tarafından sorulmaktadır. Kameradan görüntüyü alıp PC'ye aktarıp bir yere yansıtmak veya canlı yayın için kullanmak istediklerinden dolayı böyle bir sorunla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Magewell Capture Card

 

Profesyonel kameralarda direk HDMI çıkışı alıyorsanız buraya bağlayacağınız bir HDMI kablo ile görüntüyü bilgisayara aktaramazsınız, bunun için görüntü yakalama kartı - Capture Card gerekmektedir. Bu aşamada Bizim önerdiğimiz profesyonel Capture Card Magewell’dir. Tabii siz bütçenize göre farklı görüntü yakalama kartları da kullanabilirsiniz. Fakat burada görüntü yakalama kartının stabil çalışması, özellikle tak çalıştır olması ve bilgisayarda ekran kartı seçmemesi çok önemlidir. Magewell’in en önemli özellikleri aslında bunlardır.

 

Magewell tak çalıştır mantığı ile çalışır, hiçbir şekilde ekran kartı seçmediği için tüm bilgisayarlarda çalıştırabilirsiniz, Ayrıca Sorunsuz şekilde uzun süreler çalışmaktadır. Magewell ile kısaca profesyonel kameranızı webcam gibi tanıtabilirsiniz, kameradan aldığınız görüntüyü PC üzerinden istediğiniz yere anlık olarak gönderebilirsiniz. İster düğündeki çekimlerinizi yansıtabilir, ister YouTube'a canlı yayın basabilir isterseniz etkinliğinizi ve seminerinizi istediğiniz kişilere anlık olarak izletebilirsiniz.

 

Magewell ‘in birden çok modeli bulunmaktadır, bu modellerle alakalı detaylı bilgi sitemizden görebilir veya İstediğiniz zaman ofisimizi arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Provideo Magewell ürünlerinin Türkiye distribütörüdür.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.