Profesyonel Kameralar Nelerdir ve Profesyonel Kamera Fiyatları nedir?

07-04-2021 15:05
Profesyonel Kameralar Nelerdir ve Profesyonel Kamera Fiyatları nedir?

Profesyonel Kameralar Nelerdir ve Profesyonel Kamera Fiyatları nedir?

 

Profesyonel Kameralar daha çok hobi amaçlı değil de bu işten para kazanmayı düşünen kişiler tarafından, özellikleri ve görüntü kalitesi açısından consumer kameralardan farklı olan ve daha pahalı olan kameralardır. Profesyonel kamera fiyatları normal kameralara göre daha yüksektir. Ayrıca profesyonel kameralar body olarak çoğunlukla diğer kameralara göre büyüktür.

Sony Z190 Profesyonel Video kamera

Hangileri Profesyonel Kameralardır?

Sony tarafında yetkili satıcı olduğumuz için profesyonel kameralara ve profesyonel kamera fiyatlarına Sony tarafından bakarak açıklık getireceğiz. Sony kameralarda başlangıç seviye profesyonel kameralar düğün kameraları olarak geçmektedir. Şu an satışta olan Sony mc2500 kamera profesyonel seviyede satılan başlangıç seviye kameralardan biridir. Daha üst seviye kameralar sırasıyla Sony Nx100 ve Sony NX2004K profesyonel video kameralardır. Düğün organizasyon ve etkinlik kamerası olarak kullanılan ve yukarıda bahsettiğimiz kameralarda özellik ve bütçe olarak daha üst seviyede olan Sony Z150 4K profesyonel video kamerada çok tercih edilen kameralardan biridir.

Profesyonel kameralar her ne kadar büyük olsa da bazı alanlarda daha küçük kameralar tercih edilmektedir. O yüzden hem profesyonel hem de fiziksel olarak küçük olan bazı kameralarda bu alanda sayılmaktadır. Özellikle haber kamerası aktüel kamera olarak kullanılan dış çekimler de çok tercih edilen sürekli taşınması gereken kameralar ufak olmak zorundadır. Sony tarafından üretilen Sony z90 ve Sony Nx80 4K profesyonel kameraları da bu alanda sayılabilen aktüel haber kameralarıdır. Fiziksel olarak küçük olmasına rağmen çok ciddi avantajları vardır. Mesela bu kameralarda kamera üzerinden canlı yayın yapılabilir istenilen bir noktaya görüntü aktarımı sağlanabilir. Bu özelliklerden dolayı da haber kanalları tarafından haber kamerası olarak çok tercih edilmektedir.

Ayrıca stüdyo, Reji ve TV kanallarında çok tercih edilen bazen düğün kameramanları tarafından da kaliteli kamera olduğu için tercih edilen Sony z190 profesyonel video kamera da bu kameraları arasında en iyilerden biridir.

Halihazırda üretimi devam eden başlangıç ve orta seviye kameralar yukarıda bahsettiğimiz gibidir. Bunların daha üstüne çıkmak istendiğinde profesyonel seviyede sinema ve film kameraları karşımıza gelmektedir. Sinema ve film kameralarının fiyatları diğer kameralara göre daha yüksektir. Fakat özellikleri açısından sinema sektöründe kullanılması gereken kameralardır. Bunlar şu an için Sony FX6, Sony fx9ve Sony Venice’dir. Bu kameralar netflix, Exxen veya profesyonel TV kanalları tarafından onaylanmış Sinema Film kameralarıdır.

 Profesyonel kameralar ve profesyonel kamera fiyatları ile ilgili detaylı bilgi sitemizden ulaşabilirsiniz, sormak istediğiniz herhangi bir soru olursa Chat veya telefonla bize ulaşabilirsiniz.

Provideo ve videoekipman.com Sony profesyonel kameraların yetkili Türkiye satıcısıdır

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.