Tanıtım, Reklam, Sinema Filmleri için Sony FX6

25-01-2023 09:53
Tanıtım, Reklam, Sinema Filmleri için Sony FX6

Tanıtım, Reklam, Sinema Filmleri için Sony FX6 

 
Merhabalar, Provideo Teknoloji ofisimizde, İzmir ve Afyonkarahisar'da ofisleri bulunan ve Türkiye'nin her tarafına hizmet veren Anadolu Prodüksiyon firmasından Yönetmen Hasan Akkaya Bey ile beraberiz. Tanıtım, Reklam ve sinema filmlerinden kullanmak için tercih ettikleri Sony FX6 profesyonel kamera tercihleri üzerine sohbet edeceğiz.

Hasan Bey Hoş geldiniz, biraz sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?

 

 
 
Anadolu Prodüksiyon Film Yapım olarak İzmir ve Afyonkarahisar'da faaliyet gösteriyoruz ve tüm Türkiye'ye hizmet veriyoruz. Şu an işin odak noktası olan İstanbul'da uzun yıllar sektörün farklı noktalarında, televizyon kanalları, yapım şirketlerinde görevlerimiz oldu ama bu işe temelinden başlayan, mutfağında yetişen birisi olduğum için gayet mutluyum. Anadolu Prodüksiyon olarak 20 yıldır profesyonel tanıtım filmleri, sinema ve reklam filmleri çekiyoruz. Yaklaşık 550'ye yakın film çektik, bir çok kamu kurum ve kuruluşun tanıtım filmini yaptık. Profesyonel reklam filmleri, çeşitli reklam filmleri çekiyoruz. Anadolu'daki veya İstanbul'daki bir firma Ulusal Kanal kalitesinde bir reklam filmi istiyorsa bunu projelendiriyoruz ve çekiyoruz. Uzun metraj, 3-4 dakika veya daha kısa profesyonel çekimler yapıyoruz. Çalışma yöntemlerimizden biri bu, diğer bir hizmetimiz de canlı yayın çekimleri yapıyoruz. Organizasyonlar, aktiviteler, konserler, festivaller ve bu etkinliklerin profesyonel anlamda rejilendirilmesi ve istenilen platformlarda canlı olarak yayınlanması hizmetini veriyoruz ve bu şekilde yaklaşık 20 senedir sektörün içerisinde ilerliyoruz.

Ayrıca Yaptığımız iş açısından dijital mecralar çok önemli. İşlerimizin sosyal medyada olması ve çeşitli platformlarda yer alması bizim müşterilerimize ulaşabilmemiz açısından da kolaylık sağlıyor ve bir müşteri diğer müşteriyi kazandırıyor, böyle bir ilerleme prensibimiz var.

Kullandığınız video kamera en iyi ekipman olmalı, çünkü  müşteri en iyi hizmeti almak ister. Kamerası, sesi montajı, kurgusu, çekim senaryosu ve hepsi birleşince tümleşik bir çalışma prensibi ortaya çıkıyor. Yani iyi iş çıkarmak için en iyi ekipmanları kullanmanız önemli. Bu şekilde ilerliyoruz, ekipman olarak da aynı anda üç dört projeyi götürecek kadar bir ekipman parkuruna sahibiz.

Yakın zamanda Sony FX6 ‘yı tercih ettiniz, Sony FX6 kamerayı tercih etme sebebinizden bahseder misiniz?


Sony aslında bizim ilk başladığımız yıllarda analogdan gelen birisi olarak yani dijital betacamlarla çalıştığımız zamanlardan beri aşık olduğumuz bir markaydı.
Yıllar sonra böyle bir hafiflik ve ergonomi olması, hızlı pratik çalışabilmesi gibi artıları biraz daha bizi cezbetti. Yaklaşık bir senedir araştırmaya içerisindeydik. Bu araştırmanın neticesinde de bünyemize Sony FX6 kameraları dahil edip güzel işler çıkaralım istedik. 

Ergonomik olması, hızlı açılıp kapanabilmesi, pratik olması aynı zamanda kurgu aşamasında da renklerin, editlemelerin ve kodeklerin uyumu, bunlar bizi bu kameraya yönelten ana nedenler oldu. Çünkü yıllar öncesinde farklı markalarda ciddi kodek sıkıntısı yaşıyorduk. Bu bizim için çok büyük bir problem olmaya başladı. Kameraya çektiğimiz görüntüyü aktarıp hemen işlemek istiyoruz, renderdan geçirdikten sonra bu yapılan kaydın bir cazibesi kalmıyor, havası bozuluyor o açıdan direkt aldığımız görüntüyü attığımız anda direkt kurgu programlarının algılayabilmesi bizim için çok büyük kolaylık.

Sizi Sony FX6 almaya yönelten başka özellikler var mı?


 Sony FX6 modelinin gövde ağırlığı sadece 600 gram, üzerine handle gibi aparatlar eklendiğinde ağırlık biraz daha artıyor, ayrıca uygulama tarafında gimball, drone gibi ürün gruplarıyla da rahatça kullanılabiliyor.

Ayrıca Sony, gövde üzerinde bazı alternatif ekipmanların bağlanabilmesi için farklı girişler eklemiş. Kamerayı oldukça fonksiyonel ve kullanışlı hale getirmiş. Mesela bağlantı aparatları ile farklı aksesuarlar da rahatça kullanılabiliyor.

Sony, çocukluğumuzdan beri hayalimizde olan bir markaydı. Alaylı başlayan birisi olarak kafamıza yerleşen markadır. Sektördeki aşkın kamera ile birleşmiş halidir Sony. 

Sony FX6'nın estetik ve ergonomik oluşu, tutuş kolaylığı, her şeyden önce hafif olması, ergonomik ve fonksiyonel özellikleri, farklı ekranlar bağlayabilmek, farklı aksesuarlar bağlayabilmek gibi bir çok özellik bizi bu kameraya yöneltti. Yani hepsi bu kamerada düşünülmüş ve ona göre bir üretim geliştirilmiş. Örneğin bu LCD ekranı handle'da 3 farklı noktaya bağlayabiliyoruz. Kullanım şekline göre bataryası çok uzun süre gidiyor, bizim uzun süreli çekimlerimiz olduğu için bunlar çok önemli detaylar.

Ayrıca bataryayı sürekli sök, tak  bizim için de ciddi bir sorun o yüzden enerji performansı iyi olan bir kameraya ihtiyaç vardı. Bunlarla beraber aynı zamanda içerisindeki kodeklerin rahatlığı, aldığımız gibi uygulamaya açık olması, herhangi bir ara render'a gerek kalmadan görüntüyü işleyebilmesi bunlar da bizim için çok önemliydi. Bu tür detaylar Sony'yi ve özellikle FX6'yı tercih etmemizin en büyük ana nedenleridir. Son olarak estetik ve ergonomik olarak da çok başarılı, hayran kaldım ele oturuşu ile tam olarak insanla bütünleşiyor. Bu açıdan Sony bu konuda çok başarılı.


 


Sony FX6 ‘yı ne tür projelerinizde kullanmayı hedefliyorsunuz?


Profesyonel reklam filmleri, bazen sinema sektörü ile ilgili taleplerimiz oluyor buralarda kullanacağız. Tabii ki genel olarak reklam filmleri, tanıtım filmlerinde ve birçok kamu kuruluşunun işlerine imza atıyoruz. Zamanla sinema filmi talepleri de artıyor buralarda Sony FX6'yı tercih ediyoruz.

Anadolu Prodüksiyon Film Yapım'dan Yönetmen Hasan Akkaya Beye teşekkür ediyoruz.
Bereketli ve bol kazançlı işlerde kullanmasını diliyoruz.
 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.