Kablosuz Canlı Yayın Sistemi

Kablosuz Canlı Yayın Sistemi

Kablosuz Canlı Yayın Sistemi

 
Bu videoda Bob Krieger Kablosuz görüntü aktarımı ile bir kablosuz Canlı Yayın Sistemini arka bahçesinde kurmuş tam olarak ekipmanları ile birlikte anlatmıştır. 
Bob, New Orleans'ın kuzeyindeki özel bir okulda Teknoloji Direktörü ve aynı zamanda Zyxxy Digital Media'nın sahibidir.

İlk Kamera Kurulumu

Videoda Bob, canlı yayın için basit ama profesyonel bir canlı yayın kurulumu yapacak şekilde donanımını ve birkaç kamera operatörüyle 3 kamera kurulumunu gösteriyor. 

1. Kamera kurulumu  için Libec kontrolörlü Libec TH-X Tripod üzerinde bir Sony AX-700 kamera kullanıyor. Sony kameranın üstüne bir Feelworld monitörü yerleştiriyor. Ve monitörün hemen arkasında bir Hollyland kablosuz vericisi. Ayrıca cihazda hem kablosuz vericiye hem de monitöre güç sağlayan bir Sony NPF pili var.

Kablosuz canlı yayın sistemi

İkinci Kamera Kurulumu

Bob'un ikinci kamera kurulumu da ilk kamera kurulumu ile aynı. Libec denetleyicili tripod üzerinde bir Sony AX-700 kamera. Ayrıca, tripodun sonuna kadar monte edilmiş ekstra bir pili de var. Bob, tüm bu gücün açılmasının ayarlandığını, böylece v-mount pili değiştirmesi gerekirse , pili monitörde ve kameradaki pilin her şeyi çalıştırabileceğini açıklıyor. 

Kablosuz canlı yayın sistemi 2
 

Üçüncü Kamera Kurulumu

Ayrıca bir Sony AX-700 kamera kurulumu ancak bir kaydırıcının üstünde. Bu arada, kaydırıcının sol tarafında v-mount pil bulunuyor. Bob, GVM'den bir 48 kaydırıcı kullanır, böylece kamera ortada manuel paralaks çubuğu ile ileri geri gidebilir. Bob, v-mount pil ile her şeyi güçlendirebilse de, normal dişlilerden daha fazla tükettiği için kaydırıcının kontrolörü için yedek bir güce de sahiptir.

 Kablosuz canlı yayın sistemi 3
 

Kablosuz Canlı Yayın için Kontrol Odası Kurulumu

Bob, gerekli olmasa da sisteme bağlı bir Atem Mini Pro'ya sahiptir. Bob Ses için, bir Zoom F6 kaydedici kullanıyor ve onu üstte bir adaptor ve altta bir plaka ile monte ediyor. Ses kurulumunu tripodların altına yerleştiriyor. Mikrofon için Bob, Zoom kaydediciye bağlanacak 4 set Sony kablosuz mikrofona sahiptir.

Bob, video anahtarlayıcılar için Atem Mini Pro ile YoloBox Pro'yu kullanıyor. Bir Blackmagic Video Assist, Atem mini'ye monitör olarak bağlanır.

İnternet bağlantısı için her şey XtremePro USB ağ hub'ına bağlıdır ve tüm sinyaller GL.Inet taşınabilir routera gider, böylece uzak bir yerden kablosuz sinyal alabilir. Son olarak, her şey MaxOak pil ile çalışıyor. YoloBox'ın şarj edilmesi, pilin çabuk bitmesini engel olur.

Kablosuz canlı yayın sistemi 4
 

YoloBox Pro Hakkında

Şimdi YoloBox Pro'ya gelelim. YoloBox Pro, cihazdaki yerleşik HDMI girişleri aracılığıyla Bob'un arka bahçesinden 3 kamera beslemesine sahiptir. Ayrıca Atem mini'den web kamerasına sahiptir ve USB girişine girer, Atem mini'den gelen sinyal YoloBox'a girer.

Üç hdmi receiver lı ışıklık, Daha iyi görüntü aktarımı için alıcıları yükseltir. 20 inçlik sihirli kollar, daha iyi görüntü aktarımı için üç alıcının 120 derece aralıklarla yerleştirilmesine ve birbirinden 0,5 m'den fazla uzak durmasına izin verir. Üç kamera avludan yayın yapıyordu. Herhangi bir kamera ile fiziksel bağlantı yok.

YoloBox Pro'da başka birçok harika ve zengin özellik de var. Bob, katmanlar (geri sayım sayaçları, grafik katmanlar ve alt üçte birlik), ses miksajı, canlı skorbord vb. ekleyebileceğinizi belirtti. Hepsi harika ve eğlenceli şeyler!

Sonuç olarak Bob, "Yolobox Pro'nun kurulumu ve kullanımı ATEM mini'den daha kolay ve videoları tek bir cihazda oynatabiliyorum, bu harika! Bunu bir ATEM'de yapmak daha fazla donanım veya bilgisayar gerektirir. Sadece zahmetli."

İhtiyacınız olan tüm ürünleri bizden temin edebilirsiniz. Ayrıca projeleriniz için tasarım ve ekipman temini desteği için bize  0212 320 97 77 den ulaşabilirsiniz.

Videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.